Nieuwe botensteiger

Sinds 20 maart is de nieuwe botensteiger door de bootbezitters in gebruik genomen. De oude steiger heeft 32 jaar dienst gedaan en was sinds enkele jaren aan vervanging toe.

Als bestuur zijn we bijna een jaar bezig geweest met het opvragen van diverse offertes, mogelijkheden (hout of drijvende) voor de maken van een nieuwe botensteiger en vervolgens het hele traject voor de vergunningsaanvraag. Na diverse bedrijven aangeschreven en uitgenodigd te hebben, hebben we een betrouwbare partner kunnen vinden in Service Dienst Reeuwijk. Zij zijn op 8 maart begonnen met het weghalen van de palen van de steiger en hebben in nog geen twee weken een nieuwe steiger gerealiseerd in hardhout.

Naast Service Dienst Reeuwijk, willen wij ook alle vrijwilligers bedanken die hebben meegeholpen met alle voorbereidingen, verwijderen van het dek en afvoeren van alle materialen van de oude steiger. Het was een krappe planning om alles spoedig en nog voor het broedseizoen van de vogels rond te krijgen, maar door de vele hulp is het buitengewoon goed gegaan.

Onderstaande enkele foto’s van het hele project.